Traditioner

Børnehuset Mariendal har mange traditioner i forbindelse med jul, påske, fastelavn, fødselsdage, halloween og afslutning.

Jul

Vi har rigtig mange traditioner omkring juletid.

Børnene laver julegaver til deres forældre, men schhh det er en hemmelighed :)

Vi laver julepynt, bager julekager, læser julehistorier, synger julesange og spiser risengrød, som vi også sætter en portion af op til nissen på loftet.

Vi holder fælles julefrokost for hele huset med traditionelt julemad og vi går til julegudstjeneste.

I børnehavedelen har vi en pakkekalender på hver stue. Hvert barn medbringer en lille gave til max 25 kr. og så er der hver dag et barn, som må vælge en gaver blandt alle pakkerne.

Påske

Til påske laver vi påskepynt og klipper gækkebreve. Vi maler på æg og nogen gange har vi også trillet æg.

Vi holder fælles påskefrokost for hele huset.

Fastelavn

Vi laver fastelavnspynt og laver fastelavnsris. Vi holder fastelavnsfest, hvor dem der har lyst er klædt ud. Vi slår katten af tønden og spiser fastelavnsboller.

Børnenes fødselsdage

Når børnene har fødselsdag er der forskellige muligheder. Enten kan I vælge at holde fødselsdagen i børnehuset, hvor I forældre selvfølgelig også er velkomne til at komme og være med.

I kan også vælge at invitere hjem til fødselsdag. Børnehuset har en regel om, for at der ikke er nogen der skal blive valgt fra, at enten så inviterer man hele stuen eller også alle pigerne eller alle drengene.

Fælles for alle fødselsdage er, at vi har nogle traditioner. Det barn der har fødselsdag er i centrum. Vi hejser flaget og skriver/tegner tillykke på stuens tavle. Vi tænder fødselsdagslys, synger fødselsdagssang, som barnet vælger og vi laver hurraraketter for hvor gammel barnet bliver.

Vi beder jer om at begrænse "godterne" og kun medbringe enten et stykke kage, en flødebolle, en slikkepind, en is el. lign. til hvert barn. Hvis I gerne vil give andet eller mere, opfordrer vi til, at det bliver noget sundt.

Hvis I inviterer hjem til fødselsdag, vil vi opfordre til, at måltidet er nærende og mættende samt at I støtter op om at begrænse mængden af de søde sager. I den forbindelse vil vi bede jer om at undgå at give børnene slikposer med retur til institutionen, da det kan skabe en del problemer f.eks. i form af misundelse fra de andre børn i huset.

Halloween

Det er en af vores forholdsvis nye traditioner. Vi laver halloweenpynt og holder en halloweenfest, hvor dem der har lyst kan komme udklædte.

Afslutning

Når børnene holder i børnehave, så bliver der holdt en afslutningsfest. Der bliver organiseret frokost og børnene får et diplom.