Traditioner

Børnehuset Mariendal har mange traditioner i forbindelse med jul, påske, fastelavn, fødselsdage, halloween og afslutning.

Jul

Vi har rigtig mange traditioner omkring juletid.

Børnene laver julegaver til deres forældre, men shhh det er en hemmelighed :)

Vi laver julepynt, bager julekager, læser julehistorier, synger julesange og spiser risengrød, som vi også sætter en portion af op til nissen på loftet.

Vi holder fælles julefrokost for hele huset med traditionel julemad, og vi går til julegudstjeneste.

I børnehavedelen har vi en pakkekalender på hver stue. Hvert barn medbringer en lille gave til maks. 25 kr., og så er der hver dag et barn, som må vælge en gave blandt alle pakkerne.

Påske

Til påske laver vi påskepynt og klipper gækkebreve. Vi maler på æg, og nogle gange har vi også trillet æg.

Vi holder fælles påskefrokost for hele huset.

Fastelavn

Vi laver fastelavnspynt og fastelavnsris.

Vi holder fastelavnsfest, hvor dem der har lyst er klædt ud. Vi slår katten af tønden og spiser fastelavnsboller.

Børnenes fødselsdage

Når børnene har fødselsdag, er der forskellige muligheder. I kan vælge at holde fødselsdagen i børnehuset, hvor I forældre selvfølgelig også er velkomne til at komme og være med. I kan også vælge at invitere hjem til fødselsdag. Børnehuset har en regel om, for at der ikke er nogen, der skal blive valgt fra, at enten så inviterer man hele stuen eller også alle pigerne eller alle drengene.

Fælles for alle fødselsdage er, at vi har nogle traditioner. Det barn, der har fødselsdag, er i centrum. Vi hejser flaget og skriver/tegner tillykke på stuens tavle. Vi tænder fødselsdagslys, synger en fødselsdagssang, som barnet vælger, og laver hurraraketter for, hvor gammel barnet bliver.

Vi beder jer om at begrænse "godterne" og kun medbringe enten et stykke kage, en flødebolle, en slikkepind, en is eller lignende til hvert barn. Hvis I gerne vil give andet eller mere, opfordrer vi til, at det bliver noget sundt.

Hvis I inviterer hjem til fødselsdag, vil vi opfordre til, at måltidet er nærende og mættende, og at I støtter op om at begrænse mængden af søde sager. I den forbindelse vil vi bede jer om at undgå at give børnene slikposer med retur til institutionen, da det kan skabe en del problemer, f.eks. i form af misundelse fra de andre børn i huset.

Halloween

Halloween er en af vores forholdsvis nye traditioner.

Vi laver halloweenpynt og holder en halloweenfest, hvor dem der har lyst kan komme udklædte.

Afslutning

Når børnene stopper i børnehaven, så bliver der holdt en afslutningsfest.

Der bliver arrangeret en frokost, og børnene får et diplom.