Traditioner

Børnehuset Mariendal har mange traditioner i forbindelse med jul, påske, fastelavn, fødselsdage, halloween og afslutning.

Vi har rigtig mange traditioner omkring juletid.

Børnene laver julegaver til deres forældre, men shhh det er en hemmelighed :)

Vi laver julepynt, bager julekager, læser julehistorier, synger julesange og spiser risengrød. Nissen på loftet får også en portion.

Vi holder fælles julefrokost for hele huset med traditionel julemad, og vi går til julegudstjeneste.

 

Til påske laver vi påskepynt og klipper gækkebreve. Vi maler på æg, og nogle gange har vi også trillet æg.

Vi holder fælles påskefrokost for hele huset.

Vi laver fastelavnspynt og fastelavnsris.

Vi holder fastelavnsfest, hvor de børn der har lyst er klædt ud. Vi slår katten af tønden og spiser fastelavnsboller.

Når børnene har fødselsdag, er der forskellige muligheder. I kan vælge at holde fødselsdagen i børnehuset, hvor I forældre selvfølgelig også er velkomne til at komme og være med. I kan også vælge at invitere hjem til fødselsdag. For at ingen børn skal opleve sig fravalgt, så inviterer man hele stuen eller også alle pigerne eller alle drengene.

Fælles for alle fødselsdage er, at vi har nogle traditioner. Det barn, der har fødselsdag, er i centrum. Vi hejser flaget og skriver/tegner tillykke på stuens tavle. Vi tænder fødselsdagslys, synger en fødselsdagssang, som barnet vælger, og laver hurraraketter for, hvor gammel barnet bliver.

Vi beder jer om at begrænse "godterne" og kun medbringe enten et stykke kage, en flødebolle, en slikkepind, en is eller lignende til hvert barn. Hvis I gerne vil give andet eller mere skal det være noget sundt.

Hvis I inviterer hjem til fødselsdag, opfordrer til, at måltidet er nærende og mættende. I bedes begrænse mængden af søde sager, undgå derfor at give børnene slikposer med retur til institutionen. Der må serveres mælk eller vand.

I vuggestuen er der nul-sukker politik, så derfor må der til fødselsdage medbringes frugt, boller eller lign. Ingen sukkerholdig mad.

Halloween er en af vores forholdsvis nye traditioner.

Vi laver halloweenpynt og holder en halloweenfest, hvor de børn der har lyst kan komme udklædte.

Når børnene skal i skole, så bliver der holdt en afslutningsfest.

Der bliver arrangeret en frokost, og børnene får et diplom.