Dagligdagen

En typisk dag i Børnehuset Mariendal. Da der er stor forskel på dagligdagen i børnehaven og i vuggestuen, har vi valgt at lave to beskrivelser af en typisk dagligdag.

En typisk dag i børnehaven

En typisk dag i børnehavedelen skal læses, som en dag KAN se ud. Men da der ikke er to dage i vores børnehave, der er ens, ja så gælder det også her. Altså en cirka dag:

06.30

Vi åbner og gør klar til morgenmad, som vi spiser sammen i alrummet. Vi bruger morgenstunden til at vinke farvel, snakke med forældrene, hygge og småsludre med børnene samt helst undgå alt for støjende lege!

Til morgenmad serverer vi brød med ost eller pålæg, havregryn, cornflakes og frugt.

Det er muligt at få morgenmad indtil 7.30. Morgenmaden er en del af den forældrebetalte madordning.

07.30

Nu er der kommet personale på alle stuerne, som nu åbnes. Så er der muligheder for at gå i gang med spil, lege, højtlæsning eller hvad børnene har lyst til. Vi bruger også tiden på at tage godt i mod de børn og forældre der kommer.  

09.00

Vi holder samling og spiser kl. 9 mad. Børnene skiftes til at hjælpe med at forberede frugten, dække bord, finde smør og knækbrød og sige værsgo. Børnene drikker af deres drikkedunke.

09.30

Hvad sker der i dag? Det kan I se på månedsplanen på Tabulex.

11.00

Vi spiser alle frokost. En regel er, at børnene på skift dækker bord og henter mælk, og siger værsgo, når alle er klar til at spise. Vi synes, det er en god tradition, at vi spiser sammen. Børnene kan lære at hjælpe hinanden og lære lidt bordskik. Alle vasker hænder både før spisningen.

12.00

Alle går på legepladsen. Børnene er stort set ude hver dag, uden hensyn til vind og vejrlig. Derfor er det vigtigt, at børnene hver dag har tøj med, der passer til årstiden og når man køber udetøj, at sikre sig at det kan holde vind og vand ude, så påklædningen ikke er skyld i, at det ikke er en god oplevelse at være ude. De børn der bruger ble bliver skiftet og evt. sovebørn bliver puttet.

13.30

Børnene spiser eftermiddagsmad. Vi får brød og frugt eller grøntsager. Det er en del af den forældrebetalte kostordning.  

Efter eftermiddagsmaden og frem til ca. 16.00 er der igen forskellige muligheder for leg og andre aktiviteter.

16.00

Nu samles de sidste børn og to af de voksne i Søstjernerne eller legepladsen. 

16.45/16.38

Mariendal lukker.

I kan holde jer orienteret om den pågældende dag på Tabulex.

En typisk dag i vuggestuen

06.30

Vi åbner og gør klar til morgenmad, som vi spiser sammen i alrummet. Vi bruger morgenstunden til at vinke farvel, snakke med forældrene, hygge og småsludre med børnene samt helst undgå alt for støjende lege!

Til morgenmad serverer vi boller med ost og pålæg,  havregryn, cornflakes og frugt. Det er muligt at få morgenmad indtil 7.30.

07.30

Vi går på stuen og gør klar til dagen, og vi hygger og leger. Vi vægter ro om morgenen, så børnene har mulighed for at få en god modtagelse.

08.30

Holder vi morgensamling, hvor vi siger godmorgen til hinanden, synger og spiser formiddagsmad.

09.00

Så går vi i gang med dagens aktiviteter: Vi leger, tager på tur, maler, går på legepladsen osv. Vi har, i modsætning til børnehavegrupperne, valgt ikke at lave en (offentlig) månedsplan. Vi har dog altid en plan for dagen med udgangspunkt i vores læreplaner. I kan holde jer orienteret via tabulex.

10.45

Vi spiser frokost.

Efter maden bliver børnene skiftet, og de, der skal sove, bliver puttet. En af de voksne leger, synger og læser sammen med børnene på stuen, mens de andre putter.

De børn, som ikke skal sove, leger enten på stuen eller på legepladsen med børnehavebørnene.

Eftermiddagen bliver brugt på, at børnene vågner, bliver skiftet, vi leger og spiser eftermiddagsmad.

16.00

De resterende børn går over på Søstjernerne, hvor der leges og hygges indtil vi skal hjem.

16.45/16.38

Mariendal lukker.

I kan holde jer orienteret om den pågældende dag på Tabulex.